Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 81 починат, 2.483 новозаразени, 1.928 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 81 лице, регистрирани се 2.483 новозаразени, оздравеа 1.928 пациенти; Досега починаа вкупно 10.803 лица, инфектирани се 391.739, а оздравеа 336.221 лице

1523739
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 81 починат, 2.483 новозаразени, 1.928 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 81 смртен случај.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 10.803 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 139.675 тестирања од кои се дијагностицирани 2.483 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 391.739 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.928 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 336.221 лице.Слични вести