Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 83 починати, 2.436 новозаразени, 1.914 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 83 лица, регистрирани се 2.436 новозаразени, оздравеа 1.914 пациенти; Досега починаа вкупно 10.722 лица, инфектирани се 389.256, а оздравеа 334.293 лица

1523374
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 83 починати, 2.436 новозаразени, 1.914 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 83 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 10.722 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 145.241 тестирање од кои се дијагностицирани 2.436 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 389.256 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.914 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 334.293 лица.Слични вести