Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 330.665

Во последните 24 часа беа остварени 144.416 тестови од кои 2.391 беа позитивни

1521971
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 330.665

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 77 и вкупно изнесува 10.558 лица.

Во истиот период беа остварени 144.416 тестови од кои 2.391 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.841 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 330.665.Слични вести