Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 81 починат, 2.311 новозаразени, 1.714 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 81 лице, регистрирани се 2.311 новозаразени, оздравеа 1.714 пациенти; Досега починаа вкупно 10.639 лица, инфектирани се 386.820, а оздравеа 332.379 лица

1522630
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 81 починат, 2.311 новозаразени, 1.714 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 81 смртен случај.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 10.639 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 146.028 тестирања од кои се дијагностицирани 2.311 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 386.820 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.714 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 332.379 лица.Слични вести