Во Ширнак по пат на убедување се предадоа уште тројца терористи

Во градот Ширнак по пат на убедување се предадоа уште тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК

1521558
Во Ширнак по пат на убедување се предадоа уште тројца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во градот Ширнак по пат на убедување се предадоа уште тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК, меѓу кои се наоѓаат и членови кои се наоѓаат во редовите на организацијата дури во текот на 21 година.

Во објавеното соопштение од Министерството се вели дека продолжуваат бегствата од сепаратистичко-терористичката организација.

Во соопштението се наведува следното: „Како резултат на активностите за убедување коишто се водат од страна на Генералната дирекција на полицијата и Генералната команда на жандармеријата, а во координација на Министерството за внатрешни работи, на безбедносните сили во Ширнак им се предаде тројца терористи кои се приклучиле кон сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК во 1999, 2007 и 2009 година.“Слични вести