Нов „NAVTEX“ од Турција: Бродот „Барбарос Хајреддин Паша“ на задача во Источниот Медитеран до 16 февруари 2021 година

Турција објави нов „NAVTEX“ според кој, бродот за сеизмички истражувања „Барбарос Хајреддин Паша“ своите активности во Источниот Медитеран ќе ги продолжи до 16 февруари 2021 година

1521468
Нов „NAVTEX“ од Турција: Бродот „Барбарос Хајреддин Паша“ на задача во Источниот Медитеран до 16 февруари 2021 година

Турција објави нова навигациска информација „NAVTEX“ (поморска предупредувачка белешка) за продолжување на активностите на бродот за сеизмички истражувања „Барбарос Хајреддин Паша“ во  определената зона во Источниот Медитеран.

Според овој нов „NAVTEX“, бродот „Барбарос Хајреддин Паша“ своите активности за истражување во Источниот Медитеран ќе ги продолжи до 16 февруари 2021 година.

Бродот за сеизмички истражувања „Барбарос Хајреддин Паша“ заедно и со бродовите по име „Tanux-1“ и „Apollo Moon“ ќе ги продолжи своите сеизмички истражувања во определената зона во Источниот Медитеран.Слични вести