Спасени уште 18 мигранти кои беа турнати од страна на грчката крајбрежна стража

Бегалците кои беа донесени на копно, по спроведените постапки, беа предадени на Покраинскиот директорат за имиграција.

1520511
Спасени уште 18 мигранти кои беа турнати од страна на грчката крајбрежна стража

 

Во Мугла беа спасени уште 18 странски државјани кои од страна на грчката крајбрежна стража беа турнати во турските територијални води.

По информацијата дека во близината на Мамарис кај Мугла имало група бегалци во сплавови со гуми, екипите на командата на крајбрежната стража заминаа на местото на настанот.

Екипите ги спасија 18-те лица на сплавот, за кои беше утврдено дека биле турнати од страна на грчките војници биле турнати во турските територијални води и ги извадија на копно.

Бегалците кои беа донесени на копно, по спроведените постапки, беа предадени на Покраинскиот директорат за имиграција.Слични вести