Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 327.007

Во последните 24 часа беа остварени 139.103 тестови од кои 2.302 беа позитивни

1520507
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 327.007

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 78 и вкупно изнесува 9.950 лица.

Во истиот период беа остварени 139.103  тестови од кои 2.302 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.521 лица кои беа отпуштени од болница, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 327.007.Слични вести