Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 79 починати, 2.343 новозаразени, 1.817 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 79 лица, регистрирани се 2.343 новозаразени, оздравеа 1.817 пациенти; Досега починаа вкупно 10.481 лице, инфектирани се 382.118, а оздравеа 328.824 лица

1521184
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 79 починати, 2.343 новозаразени, 1.817 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 79 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 10.481 лице.

Во изминатите 24 часа се направени 146.247 тестирања од кои се дијагностицирани 2.343 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 382.118 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.817 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 328.824 лица.Слични вести