Министерството за национална одбрана на Турција: Азербејџанската армија ослободи од окупација 193 населени места

Министерството за национална одбрана соопшти дека бројот на населените места коишто досега се ослободени од еременска окупација изнесува 193

1519687
Министерството за национална одбрана на Турција: Азербејџанската армија ослободи од окупација 193 населени места

Министерството за национална одбрана соопшти дека азербејџанската армија со успешно реализираните офанзивни операции досега ослободи од ерменска окупација 193 населени места.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Јуначката азербејџанска армија, презентирајќи ја својата сила и своите способности на фронтот, продолжува да ги ослободува своите сопствени територии коишто се наоѓаат под окупација. Со успешно реализираните офанзивни операции бројот на ослободените населени места од ерменската армија изнесува 193.“Слични вести