Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 6 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во реализирана воздушна операција во областите Хакурк и Гара во северниот дел на Ирак, се неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1519417
Во воздушна операција на северот на Ирак се неутрализирани 6 терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција во областите Хакурк и Гара во северниот дел на Ирак, се неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои се подготвувале за терористички напад.

Министерството за национална одбрана на својот профил на социјалната мрежа Твитер соопшти дека е реализирана воздушна операција во областите Хакурк и Гара во северниот дел на Ирак.

Во објавеното писмено соопштение се истакнува дека со реализирана воздушна операција се неутрализирани 6 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои биле утврдени со летала за извидување и набљудување и се подготвувале за напад.

Во споделената објава на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер заземаат место и снимки од реализираната воздушна операција.Слични вести