Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 75 починати, 2.213 новозаразени, 1.506 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 75 лица, регистрирани се 2.213 новозаразени, оздравеа 1.506 пациенти; Досега починаа вкупно 10.252 лица, инфектирани се 375.367, а оздравеа 323.971 лице

1519415
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 75 починати, 2.213 новозаразени, 1.506 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 75 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 10.252 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 124.109 тестирања од кои се дијагностицирани 2.213 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 375.367 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.506 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 323.971 лице.Слични вести