Претседателот Алиев го побара по телефон претседателот Ердоган поради земјотресот во Измир

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев го побара по телефон претседателот Ердоган до кого ја достави својата поддршка поради земјотресот во близина на населеното место Сеферихисар кај градот Измир

1519057
Претседателот Алиев го побара по телефон претседателот Ердоган поради земјотресот во Измир

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев го побара по телефон претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и истакна дека неговата земја е спремна за помош поради земјотресот во близина на населеното место Сеферихисар кај градот Измир.

Во објавеното соопштение од претседателството на Азербејџан се истакнува дека претседателот Алиев го побара по телефон претседателот Ердоган до кого го достави своето жалење поради земјотресот и му ја достави својата поддршка.

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев нагласи дека како и секогаш се покрај пријателска и братска Турција, а воедно рече дека Азербејџан е спремен да ја достави секој вид помош на братската земја.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган исто така му се заблагодари на Алиев за посветеното внимание и доставената поддршка.Слични вести