Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 322.465

Во последните 24 часа беа остварени 136.525 тестови од кои 2.322 беа позитивни

1519018
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 322.465

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 78 и вкупно изнесува 9.950 лица.

Во истиот период беа остварени 136.525  тестови од кои 2.322 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.703 лица кои беа отпуштени од болница, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 322.465.Слични вести