Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 72 починати, 2.319 новозаразени, 1.581 оздравен

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 72 лица, регистрирани се 2.319 новозаразени, оздравеа 1.581 пациент; Досега починаа вкупно 10.099 лица, инфектирани се 370.832, а оздравеа 320.762 лица

1518274
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 72 починати, 2.319 новозаразени, 1.581 оздравен

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 72 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 10.099 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 134.416 тестирања од кои се дијагностицирани 2.319 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 370.832 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.581 излекуван, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 320.762 лица.Слични вести