Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 317.519

Во последните 24 часа беа остварени 127.651 тестови од кои 2.209 беа позитивни

1517077
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 317.519

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 76 и вкупно изнесува 9.950 лица.

Во истиот период беа остварени 127.651 тестови од кои 2.209 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.511 лица кои беа отпуштени од болница, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 317.519.Слични вести