Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 77 починати, 2.305 новозаразени, 1.662 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 77 лица, регистрирани се 2.305 новозаразени, оздравеа 1.662 пациенти; Досега починаа вкупно 10.027 лица, инфектирани се 368.513, а оздравеа 319.181 лице

1517724
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 77 починати, 2.305 новозаразени, 1.662 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 77 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 10.027 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 128.312 тестирања од кои се дијагностицирани 2.305 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 368.513 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.662 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 319.181 лице.Слични вести