Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 316.008

Во последните 24 часа беа остварени 132.913 тестови од кои 2.198 беа позитивни

1516424
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 316.008

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 75 и вкупно изнесува 9.874 лица.

Во истиот период беа остварени 132.913  тестови од кои 2.198  беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.618 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 316.008.Слични вести