Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 314.390

Во последните 24 часа беа остварени 112.215 тестови од кои 2.017 беа позитивни

1515710
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 314.390

 

Во последните 24 часа беа остварени 112.215 тестови од кои 2.017 беа позитивни

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 .часа достигна 72 и вкупно изнесува 9.799 лица.

Во истиот период беа остварени 112.215 тестови од кои 1.017 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.297 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 314.390.Слични вести