Претседателот Ердоган: Европските земји што поскоро треба да се спасат од болеста непријателство кон странците

Претседателот Ердоган истакна дека европските земји што поскоро треба да се спасат од болеста непријателство кон исламот

1515552
Претседателот Ердоган: Европските земји што поскоро треба да се спасат од болеста непријателство кон странците

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, по порастот на непријателството кон исламот којшто е во подем во последните денови во европските земји, објави соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер. 

Претседателот Ердоган истакна дека европските земји што поскоро треба да се спасат од болеста непријателство кон исламот.

„Европските земји доколку сакат да ја одбранат својата положба во повторно структуираниот глобален систем, политички и економски, што поскоро треба да се спасат од болеста непријателство кон исламот во своето тело. Во спротивно оваа болест ќе ја сруши цела Европа, од Франција до Германија.“ - напиша претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на својот профил на социјалната мрежа Твитер. Слични вести