Чавушоглу разговараше телефонски со новоизбраниот претседател на Собранието на Србија Ивица Дачиќ

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со досегашниот шеф на српската дипломатија Ивица Дачиќ кој е избран за претседател на Собранието на Србија

1515507
Чавушоглу разговараше телефонски со новоизбраниот претседател на Собранието на Србија Ивица Дачиќ

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со новоизбраниот претседател на Собранието на Србија Ивица Дачиќ.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со новоизбраниот претседател на Собранието на Србија Ивица Дачиќ на кого му честита за новата должност, а кој досега ја извршуваше функцијата министер за надворешни работи. Слични вести