Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ

Министерството за национална одбрана соопшти дека во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за напад

1514888
Во северниот дел на Сирија се неутрализирани тројца терористи на ПКК/ЈПГ

Во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои се подготвувале за напад.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Од страна на нашите јуначки командоси се неутрализирани двајца терористи на ПКК/ЈПГ, од кои еден во подрачјето на операцијата Еуфратски штит, а еден во операцијата Извор на мирот, а кои извршиле обид за префрлување и напад за нарушување на спокојството и средината на доверба.“Слични вести