Турската крајрежна страна ги спаси мигрантите кои беа турнати од страна на Грција

Бегалците кои беа донесени на пристаништата на Мармарис, Бодрум и Датча и постапките што беа спроведени, беа предадени на покраинскиот директорат за управување со миграција.

1514417
Турската крајрежна страна ги спаси мигрантите кои беа турнати од страна на Грција

 

Во Мугла од страна на припадниците на турската крајбрежна стража беа спасени 232 странски државјани кои од грчката крајбрежна стража беа турнати назад во турските територијални води.

Екипите на командата на крајбрежната стража по приемот на информацијата дека пред крајбрежјето на Мармарис во гумени чамци кај Мугла има 121 бегалец, кај Бодрум  35 и кај Датча 76, заминаа на местото на случувањата.

Екипите ги спасија странските државјани од гумените чамци, за кои беше дознаено дека од страна на грчките сегменти биле турнати назад во турските територијални води.

Бегалците кои беа донесени на пристаништата на Мармарис, Бодрум и Датча и постапките што беа спроведени, беа предадени на покраинскиот директорат за управување со миграција.Слични вести