Претседателот Ердоган ја осуди операцијата на полицијата на џамија во Берлин

Претседателот Ердоган ја осуди реализираната операција од страна на полицијата на џамија во главниот град на Германија, Берлин

1514939
Претседателот Ердоган ја осуди операцијата на полицијата на џамија во Берлин

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер ја осуди реализираната операција од страна на полицијата на џамијата "Мевлана" во главниот град на Германија, Берлин.

Велејќи "Жестоко ја осудувам операцијата на полицијата во Берлин за која стои јасно дека се храни од расизмот и непријателството кон исламот и целосно ја негира (смета за ништовна слободата на верувањето", претседателот Ердоган ги достави своите добри желби до џемаатот (верниците) на џамијата "Мевлана".

 Слични вести