Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 310.027

Во последните 24 часа беа остварени 117.198 тестови од кои 2.102 беа позитивни.

1514374
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 310.027

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 71 и вкупно изнесува 9.584 лица.

Во истиот период беа остварени 117.198 тестови од кои 2.102 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.581 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 310.027.Слични вести