Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 74 починати, 2.165 новозаразени, 1.493 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 74 лица, регистрирани се 2.165 новозаразени, оздравеа 1.493 пациенти; Досега починаа вкупно 9.658 лица, инфектирани се 357.693, а оздравеа 311.520 лица

1514933
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 74 починати, 2.165 новозаразени, 1.493 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 74 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 9.658 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 115.979 тестирања од кои се дијагностицирани 2.165 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 357.693 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.493 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 311.520 лица.Слични вести