Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 9 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 9 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1513116
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија се неутрализирани 9 терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани 9 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, беше одговорено на отворениот провоцирачки оган од страна на терористите врз подрачјето на операцијата Извор на мирот, во северниот дел на Сирија.

Во соопштението на Министерството се вели следното: „На отворениот оган од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ со хаубици и повеќецевни ракетни фрлачи врз подрачјето на операцијата Извор на мирот, беше интервенирано со артилериски оган и притоа се неутрализирани 9 терористи на ПКК/ЈПГ.“

 Слични вести