Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 306.936

Во последните 24 часа беа остварени 116.565 тестови од кои 1.894 беа позитивни

1512836
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 306.936

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 74 и вкупно изнесува 9.445 лица.

Во истиот период беа остварени 116.565 тестови од кои 1.894 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.512 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 306.936.Слични вести