Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 68 починати, 2.013 новозаразени, 1.507 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 68 лица, дијагностицирани се 2.013 новозаразени, оздравеа 1.507 пациенти; Досега починаа вкупно 9.513 лица, инфектирани се 353.426, а оздравеа 308.446 лица

1513515
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 68 починати, 2.013 новозаразени, 1.507 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 68 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 9.513 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 117.943 тестирања од кои се дијагностицирани 2.013 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 353.426 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.507 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 308.446 лица.Слични вести