ТВС ги обучуваат либиските војници

Продолжува обуката на либиските војници за крајбрежна стража

1512526
ТВС ги обучуваат либиските војници

 

Министерството за национална одбрана објави дека во рамките на Договорот за воена обука, соработка и консултантски услуги, почна обуката на либиските војници за крајбрежна стража.

Во соопштението објавено од Министерството за национална одбрана беше истакнато следното:

„Продолжуваме со обуката на либиските вооружени сили во рамките на Договорот за воена обука, соработка и консултантски услуги,. Како резултат на координацијата со локалните сегменти, почна обуката на на либиските војници за крајбрежна стража“.Слични вести