Претседателот Ердоган: Оние кои се вознемирени од подемот на исламот ја напаѓаат нашата религија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган рече: „Оние кои се вознемирени од подемот на исламот ја напаѓаат нашата религија.“

1512539
Претседателот Ердоган: Оние кои се вознемирени од подемот на исламот ја напаѓаат нашата религија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган со видео-порака учествуваше на консултациониот состанок на министрите/претседателите за верски прашања/главните муфтии на земјите членки и поматрачи на Организацијата за исламска соработка (ОИС) што се одржува преку интернет од страна на Управата за верски прашања на Турција.

Претседателот Ердоган рече: „Оние кои се вознемирени од подемот на исламот ја напаѓаат нашата религија.“

 Слични вести