Расте соработката во образованието меѓу Турција и Катар

Амбасадорот на РТ во Доха, Мустафа Гоксу на средбата со претседателот на Установата за образование, наука и општествен развој на Катар, Шејха Моза бинт Насер разменија мислења за можностте за соработка во образованието

1511417
Расте соработката во образованието меѓу Турција и Катар

 

Амбасадорот на РТ во Доха, Мустафа Гоксу на средбата со претседателот на Установата за образование, наука и општествен развој на Катар, Шејха Моза бинт Насер разменија мислења за можностте за соработка во образованието.

Шејха Моза, претседателот на Управниот одбор на институциите „Образованието пред сé“ и „Установата за образование, наука и општествен развој“ се состана со турскиот амбасадор Ѓоксу во Доха.

На средбата на која се дискутираше за прашањата во врска со образованието, на масата беше поставена соработка во областа на образованието меѓу институциите со кои управува мајката на емирот на Катар, Шејха Моза и Турција.Слични вести