Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 304.003

Во последните 24 часа беа остварени 101.403 тестови од кои 1.815 беа позитивни

1511407
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 304.003

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 72 и вкупно изнесува 9.296 лица.

Во истиот период беа остварени 101.403 тестови од кои 1.815 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.504 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 304.003.Слични вести