Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 75 починати, 2.026 новозаразени, 1.424 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 75 лица, дијагностицирани се 2.026 новозаразени, оздравеа 1.424 пациенти, Досега починаа вкупно 9.371 лице, инфектирани се 349.519, а оздравеа 305.427 лица

1512014
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 75 починати, 2.026 новозаразени, 1.424 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 75 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 9.371 лице.

Во изминатите 24 часа се направени 116.249 тестирања од кои се дијагностицирани 2.026 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 349.519 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.424 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 305.427 лица.Слични вести