Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 71 починат, 1.723 новозаразени, 1.401 оздравен

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 71 лице, дијагностицирани се 1.723 новозаразени, оздравеа 1.401 пациент; Досега починаа вкупно 9.224 лица, инфектирани се 345.678, а оздравеа 302.499 лица

1510985
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 71 починат, 1.723 новозаразени, 1.401 оздравен

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 71 смртен случај. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 9.224 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 112.131 тестирање од кои се дијагностицирани 1.723 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 345.678 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.401 излекуван вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 302.499 лица.Слични вести