Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 299.679

Во последните 24 часа остварени се 116.103 тестови од кои 1.693 беа позитивни

1510036
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 299.679

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 66 и вкупно изнесува 9.080 лица.

Во истиот период беа остварени 116.103 тестови од кои 1.693 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.311 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 299.679.Слични вести