Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 298.368

Во последните 24 часа остварени се 115.328 тестови од кои 1.671 беа позитивни

1509320
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 298.368

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 57 и вкупно изнесува 9.014 лица.

Во истиот период беа остварени 115.328 тестови од кои 1.671 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.396 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 298.368.Слични вести