Украинскиот претседател Зеленски од 15 до 17 октомври ќе престојува во посета на Турција

Украинскиот претседател Володимир Зеленски од 15 до 17 октомври (утре и задутре) ќе престојува во посета на Турција и за време на оваа негова посета ќе биде потпишан договор за воена соработка помеѓу двете земји

1509030
Украинскиот претседател Зеленски од 15 до 17 октомври ќе престојува во посета на Турција

Украинскиот претседател Володимир Зеленски утре ќе допатува во посета на Турција.

Според објавеното соопштението објавено од Владата на Украина, претседателот Зеленски од 15 до 17 октомври (утре и задутре) ќе престојува во посета на Турција и за време на оваа негова посета ќе биде потпишан договор за воена соработка помеѓу двете земји.

Во соопштението им се одделува место и на изјавите на украинскиот министер за одбрана Андриј Таран кој потсетува дека во месец јули во Киев имаа средба со министерот за национална одбрана Хулуси Акар  и вели дека договорот што ќе биде потпишан ќе го презентира ветувањето за безбедност и мир во Црното Море.Слични вести