Мевлут Чавушоглу и Џејхун Бајрамов разговараа за најновите случувања на чело со Нагорно Карабах

Според добиени информации од дипломатски извори, двајцата шефови на дипломатии Чавушоглу и Бајрамов во остварениот телефонски разговор направија проценка на најновите случувања на чело со Нагорно Карабах

1508419
Мевлут Чавушоглу и Џејхун Бајрамов разговараа за најновите случувања на чело со Нагорно Карабах

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со азербејџанскиот министер за надворешни работи Џејхун Бајрамов.

Според добиени информации од дипломатски извори, двајцата шефови на дипломатии Чавушоглу и Бајрамов во остварениот телефонски разговор направија проценка на најновите случувања на чело со Нагорно Карабах.

Во телефонскиот разговор, и двајцата министри за надворешни работи, Мевлут Чавушоглу и Џејхун Бајрамов споделија информации во врска со активностите коишто ги реализираат.Слични вести