Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими началникот на Генералштабот на Катар Ал Ганим

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, министерот Хулуси Акар вчера во зградата на Министерството го прими началникот на Генералштабот на Катар генерал потполковник Ганим бин Шахин ал-Ганим

1508116
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими началникот на Генералштабот на Катар Ал Ганим

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар вчера го прими началникот на Генералштабот на Катар генерал потполковник Ганим бин Шахин ал-Ганим.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, министерот Хулуси Акар вчера во зградата на Министерството го прими началникот на Генералштабот на Катар генерал потполковник .

На приемот присуствуваше и началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер и притоа беа разменети мислења во однос на билатерални и регионални безбедносно-одбранбени прашања.Слични вести