Генерал на армија Јашар Ѓулер се состана со својот катарски колега генерал потполковник Ал Ганим

Началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер го пречека со воена церемонија началникот на Генералштабот генерал потполковник Ганим бин Шахин ал-Ганим

1508350
Генерал на армија Јашар Ѓулер се состана со својот катарски колега генерал потполковник Ал Ганим

Началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер се состана со началникот на Генералштабот генерал потполковник Ганим бин Шахун ал-Ганим.

Според објавеното соопштение преку профилот на Генералштабот на социјалната мрежса Твитер, генерал на армија Јашар Ѓулер го пречека со воена церемонија началникот на Генералштабот генерал потполковник Ганим бин Шахин ал-Ганим кој престојува во официјална посета на Анкара.

По воената церемонија, двајцата началници на генералштабови остварија средба лице в лице во Генералштабот.

Началникот на Генералштабот на Катар генерал потполковник Ганим бин Шахин ал-Ганим во рамките на својата посета на Анкара беше примен и кај министерот за национална одбрана Хулуси Акар

На приемот беа разменети мислења во врска со билатералните односи и регионални одбранбено-безбедносни прашања.Слични вести