Хулуси Акар: Ерменија извршува воено зосторство и злосторство против човештвото

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар, во врска со нападот на Ерменија врз Генџе (Ганџа), вториот по големина град на Азербејџан, го рече следното: „Ерменија извршува воено зосторство и злосторство против човештвото“

1507559
Хулуси Акар: Ерменија извршува воено зосторство и злосторство против човештвото

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар, во врска со нападот на Ерменија врз Генџе (Ганџа), вториот по големина град на Азербејџан, го рече следното: „Сметката за тоа ќе ја дадат еден ден ѝ пред историјата ѝ пред меѓународното право. Ерменија извршува воено зосторство и злосторство против човештвото. Не ги почитува ниту меѓународното право, ниту човечките вредности.“

Министерот Акар воедно истакна дека бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ планирано и програмирано продолжува да ги извршува своите активности во Источниот Медитеран.

„Со нашите Помрски сили во рамките на потребите ќе им ја обезбедиме неопходната придружба и заштита на нашите бродови за истражување.“- рече министерот за национална одбрана Хулуси Акар.Слични вести