Во воружена престрелка со терористите кај градот Агри загина еден турски војник, еден војник е ранет

Во руралното подрачје на населеното место Догубајазит кај градот Агри дојде до вооружена престрелка помеѓу безбедносните сили и терористите при што еден војник стана шехид (загина), а еден војник е ранет

1506745
Во воружена престрелка со терористите кај градот Агри загина еден турски војник, еден војник е ранет

Во вооружена престрелка помеѓу безбедносните сили и терористите во руралното подрачје на населеното место Догубајазит кај градот Агри, стана шехид (загина) еден турски војник, а еден војник е ранет.

Според добиени информации од безбедносни извори, во руралното подрачје на населеното место Догубајазит кај градот Агри дојде до вооружена престрелка помеѓу безбедносните сили и терористите, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во вооружената престрелка беа ранети двајца војници кои беа префрлени на лекување во болница.

Но и покрсај сите напори на лекарите едниот од ранетите војници им подлегна на раните и стана шехид (го загуби животот).

Лекувањето на вториот ранет војник продолжува.

Како што се истакнува продолжува операцијата против терористите во подрачјето.Слични вести