Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 59 починати, 1.502 новозаразени, 1.212 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 59 лица, дијагностицирани се 1.502 новозаразени, оздравеа 1.212 пациенти; Досега починаа вкупно 8.837 лица, инфектирани се 335.533, а оздравеа 294.357 лица

1506936
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 59 починати, 1.502 новозаразени, 1.212 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 59 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 8.837 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 109.301 тестирање од кои се дијагностицирани 1.502 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 335.533 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.212 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 294.357 лица.Слични вести