Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1506400
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани двајца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК. 

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека терористите отворија провоцирачки оган врз подрачјето на операцијата Извор на мирот на северот на Сирија и дека во отворениот противоган се неутрализирани двајца терористи.

Инаку, Турските вооружени сили (ТВС или TSK) на 9 октомври 2019 година ја започнаа операцијата Извор на мирот против сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК која беше во обид да формира терористички коридор во северниот дел на Сирија. 

Со оваа операција на 25 ноември 2019 година ова подрачје беше исчистено од терористите.Слични вести