Нов „NAVTEX“ од Турција: „Барбарос Хајреддин Паша“ ќе истражува во Источниот Медитеран до 9 ноември

Турција објави нов „NAVTEX“ (поморска предупредувачка белешка) според кој бродот „Барбарос Хајреддин Паша“ ќе реализира истражувања во Источниот Медитеран од 10 октомври (денеска) до 9 ноември

1506439
Нов „NAVTEX“ од Турција: „Барбарос Хајреддин Паша“ ќе истражува во Источниот Медитеран до 9 ноември

Турција објави нова навигациска информација „NAVTEX“ (поморска предупредувачка белешка) за Источниот Медитеран којашто почнува да важи од 10 октовмри (денеска) и ќе трае до 9 ноември.

Овој нов „NAVTEX“ за Источниот Медитеран беше соопштен од страна на Одделот за хидрографија и океанографија на турските Поморски сили. 

Според оваа издадена нова навигациска информација „NAVTEX“, бродот за сеизмички истражувања „Барбарос Хајреддин Паша“ ќе реализира активности за истражување во прогласената зона. Ќе истражува нафта и природен гас.

Активностите на „Барбарос Хајреддин Паша“ во Средоземното Море ќе траат од 10 октомври до 9 ноември.Слични вести