Чавушоглу информиран од страна на Лавров во врска со прогласениот прекин на огнот во Нагорно Карабах

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу беше информиран од страна на рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров во врска со привремениот прекин на огнот којшто ќе се применува на азербејџанско-ерменската фронтова линија

1506508
Чавушоглу информиран од страна на Лавров во врска со прогласениот прекин на огнот во Нагорно Карабах

Турција го следи одблизу процесот во врска со прогласениот привремен прекин на огнот на фронтовата линија помеѓу Азербејџан и Ерменија.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу беше информиран од страна на рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров во врска со привремениот прекин на огнот којшто ќе се применува на азербејџанско-ерменската фронтова линија. 

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во врска со донесената одлука за прекин на огнот на два пати оствари телефонски разговори со рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров.

Како што се истакнува, Чавушоглу продолжува да го следи одблизу процесот во врска со прогласениот привремен прекин на огнот помеѓу Азербејџан и Ерменија.

 Слични вести