МНО на Турција: Ерменија продолжува да извршува воено злосторство и злосторство против човештвото

Министерството за национална одбрана соопшти дека Ерменија продолжува да ги таргетира азербејџанските области Горанбој, Тертер, Агдам и Фузули кои се населени со цивилно население и да извршува воено злосторсство и злосторство против човештвото

1506028
МНО на Турција: Ерменија продолжува да извршува воено злосторство и злосторство против човештвото

Министерството за национална одбрана соопшти дека Ерменија продолжува да извршува воено злосторство и злосторство против човештвото.

Во објавеното соопштение од Министерството се истакнува дека Ерменија која е во потрага по свиреп план продолжува да ги таргетира азербејџанските области Горанбој, Тертер, Агдам и Фузули кои се населени со цивилно население.

Во соопштението се вели следното: „Ерменија која се обидува војната да ја пренесе во цивилните населени места надвор од подрачјето на Карабах, продолжува да извршува воено злосторство и злосторство против човештвото.“Слични вести