Министерот за национална одбрана Акар во Рим се состана со својот италијански колега Гуерини

Министерот за национална одбрана Акар во Рим се состана со својот италијански колега Лоренцо Гуерини со кого разговараа за безбедносни прашања и најновите случувања во Либија и Источниот Медитеран

1506048
Министерот за национална одбрана Акар во Рим се состана со својот италијански колега Гуерини
Akar.2.jpg
Akar.3.jpg

Министерот за национална одбрана Акар во Рим се состана со италијанскиот министер за одбрана Лоренцо Гуерини. 

На средбата помеѓу двајцата министри за одбрана, Акар и Гуерини, беа разгледани безбедносни прашања и најновите случувања во Либија и Источниот Медитеран.

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар истакна дека и покрај позитивните и праведни (фер) приоди на Турција во Егејот и Источниот Медитеран, провокативните обиди (од страна на Грција) ја зголемуваат тензијата.Слични вести