Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 55 починати, 1.629 новозаразени, 1.402 оздравени

Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 55 лица, дијагностицирани се 1.629 новозаразени, оздравеа 1.402 пациенти; Досега починаа вкупно 8.722 лица, инфектирани се 332.382, а оздравеа 291.754 лица

1506284
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 55 починати, 1.629 новозаразени, 1.402 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 55 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 8.722 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 115.295 тестирања од кои се дијагностицирани 1.629 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 332.382 лица.

Со отпуштање од болница на уште 1.402 излекувани вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 291.754 лица.Слични вести